chiptuning és keresőmarketing

Chiptuning és keresőmarketing videók

Chiptuning és keresőmarketing videók

Általánosságban a chiptuningról, tényekről és tévhitekről

2020. szeptember 30. - Chiptuning Blogok

Manapság is számos tévhit kering az interneten és a köztudatban a chiptuningról, a blog célja hogy részletes és valódi információkat nyújtsunk ügyfeleinknek és leendő ügyfeleinknek a témával kapcsolatban.

 

Kezdjük a szó jelentésével!

 

A tuning szó jelentése hangolás.

 

A motorvezérlő – ECU

A motor működését az ECU (Electronic Control Unit) magyarul a vezérlőegység irányítja a jeladóktól kapott információk alapján. Minden jeladó adata az ECU-hoz érkezik be, a kapott jelek  alapján történik a motor működésének szabályozása: pl. a pillanatnyi terhelésnek megfelelően mennyi legyen a befecskendezett üzemanyag mennyisége, mekkora legyen a turbónyomás stb.

 

A folyamat természetesen digitalizált, a mai korszerű autókban egy vezérlőegység akár 50 millió műveletet is képes végrehajtani másodpercenként, így a szabályozás nagyon gyors és folyamatos. A vezérlőegységben található az ominózus chip, ami a vezérlőprogramot tárolja. A chiptuning a chipben található vezérlőprogram módosítását, hangolását  jelenti. A chip hangolásához a chipben lévő adatok módosítása szükséges.

 

Chiptuning és chiptuning közötti különbségek

Kérdés hogy ez a hangolás behangolás, vagy elhangolás lesz?  Minél nagyobb tapasztalattal rendelkezik az aki ezt csinálja, annál finomabban tudja az autó állapotának figyelembevételével módosítani a vezérlőprogramot, és megvalósítani az ügyfél egyéni kéréseit. A  jelentése optimális esetben finomhangolás.

 

Tanácsok vásárlás előtt

Az utóbbi években megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy lassan már minden hétre jut egy új chiptuningos, vagy aki annak mondja magát.  Ez megnehezítheti az ügyfelek választását, ezért segítségképpen leírjuk azokat a szempontokat amikre érdemes odafigyelni vagy rákérdezni.

 

Hány év tapasztalattal rendelkezik az a chiptuningos, akire rábízná nagy értékű autója  agyműtétjét?

Ő írja a programot vagy közvetítő, vagy internetről levadászott bizonytalan eredetű programot tölt fel?

Egyedi programot készít minden autóhoz, vagy egy másik autóhoz készült programot használ?

Régebbi, csak forrasztással megoldható típusokat is tud-e programozni, azaz fűzik-e baráti szálak a Weller pákához?

A legújabb autókat is tudja programozni mert folyamatosan fejleszt, vagy csak klón eszközökkel bizonyos típusokat tud vállalni?

A chiptuning program megírásánál egyéni kéréseket is figyelembe tud venni, és  az észrevételeknek megfelelően van-e lehetőség utólagos módosításra?

Mobil chiptuning olcsón. Mindenkit óva intünk ettől a megoldástól!

Több ügyfelünk is érdekes történeteket mesélt erről, miután kipróbálta a házhoz jönnek vagy találkozzunk egy parkolóban  megoldást.

 

Rossz program került az autóra, nem egy esetben több százezer forintos javítási költséget vonva maga után. Az ügyfél elmondta a problémákat a mobil “chiptuningosnak” de utána a hívott számon előfizető már nem volt kapcsolható. Az ember mobil volt de a telefonja már nem annyira, és mivel házhoz ment mert műhelye sem volt, nem is lehetett ezután megtalálni…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chiptuningkeresomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr6416222036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása