chiptuning és keresőmarketing

Chiptuning és keresőmarketing videók

Chiptuning és keresőmarketing videók

Általánosságban a chiptuningról, tényekről és tévhitekről

2.rész

2020. szeptember 30. - Chiptuning Blogok

A chiptuning fogalma

A chiptuning egyedi beállítás, finomhangolás. Nem lehet interneten/ webáruházon keresztül megrendelni, mert szellemi termék,  továbbá egy adott autóhoz készül az autó állapotának és az ügyfél kéréseinek figyelembevételével.  Amit webáruházon keresztül lehet rendelni annak a neve tuningbox, bár számos esetben az ügyfeleket megtévesztve chiptuningként hirdetik és forgalmazzák.

 

A tuningbox működése

A tuningbox mint a nevében is szerepel, egy kézzelfogható doboz(ka) . Univerzálisan csatlakoztatható azonos gyártmányú de különböző típusú autókban is. Ezzel a módszerrel az egyedi beállítás egy adott autóra és a tulajdonos igényeihez igazítva, nem valósítható meg.

 

A tuningbox beszerelése úgy történik hogy egy jeladóról lehúzzák a gyári csatlakozót, így megszakítva a kapcsolatot az adott jeladó és a vezérlőegység között. A tuningbox egyik végét csatlakoztatják az adott jeladóra, a másik végét a lehúzott gyári csatlakozóra. A tuningbox így a jeladó és az ECU közé lett sorosan bekötve, tehát a jeladó elvesztette a közvetlen kapcsolatot a vezérlőegységgel. A tuningbox működési elve, hogy hamis jelet küld a computernek.

 

Tuningbox szívóbenzines autókhoz

Szívóbenzines autóknál általában a hőmérséklet jeladóra csatlakoztatják, így a vezérlőegység akkor is azt a jelet fogja kapni hogy a motor hideg, amikor az már régen üzemmeleg. Az üzemanyag bedúsításán kívül más nem történik, és az előgyújtás sem hangolható ezzel a módszerrel.

 

Tuningbox Common Rail diesel autókhoz

Common Rail (közös nyomócsöves pl. CRTDI jelölés) rendszerű diesel autók esetében, az egy jeladót értékét elcsaló tuningboxok a rail nyomás szenzorra vannak csatlakoztatva. Így a box akkor is azt a jelet fogja küldeni az ECU-nak hogy alacsony a rail nyomás még emeljünk rajta, amikor már a maximális érték fölött járunk.

 

Chiptuning és tuningbox összehasonlítás

A korszerű diesel autók esetében egy jól végrehajtott chiptuning során, átlagban 6-8 paraméter egymással összhangban történő módosítása szükséges. Ezzel szemben a  csak egy paraméteren változtat, de azon olyan mértékben ami káros a motorra. A tuningbox a finomhangolás és az elérhető teljesítménynövekedés tekintetében is messze elmarad a chiptuningtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://chiptuningkeresomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr9616222040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása