chiptuning és keresőmarketing

Chiptuning és keresőmarketing videók

Chiptuning és keresőmarketing videók

Általánosságban a chiptuningról, tényekről és tévhitekről

3.rész

2020. szeptember 30. - Chiptuning Blogok

 

Tuningbox problémák

A rail nyomást növelő boxok ugyan több üzemanyagot juttatnak az égéstérbe, de a tökéletes égéshez  szükséges többlet levegőt nem tudják biztosítani, mert a turbónyomást nem képesek szabályozni. Ez részecskeszűrős ( koromszűrő, DPF, FAP ) autóknál elég gyorsan hibákat tud generálni, egy tönkrement részecskeszűrő cseréje több százezres kiadást jelent.

 

A box képes arra hogy a rail nyomást irreális mértékben megemelje, ami a nagynyomású rendszer (szivattyú, porlasztócsúcsok) idő előtti elhasználódását eredményezi.  A boxok egy része  potméterrel is el van látva, így akár egy  tájékozatlan felhasználó is szabályozni tudja, hogy mennyivel rövidítse meg a motor élettartamát.

 

Már többször és több helyen leírtuk, de nem győzzük hangsúlyozni:

A TUNINGBOX NEM CHIPTUNING, ÉS A CHIPTUNING NEM TUNINGBOX!

 

Az MMC Autochip kizárólag chiptuninggal, motoroptimalizálással, a vezérlőegység programozásával foglalkozik, tuningbox forgalmazásával nem.

 

Adalék a témához

Van olyan szintén chiptuninggal foglakozó kolléga, aki a különböző hibajelenségeket okozó tuningboxokat kiszerelés után (éveken keresztül) nemes egyszerűséggel széttaposta. Mi nem folyamodtunk ilyen drasztikus módszerhez (bár kedv lett volna hozzá) inkább félretettük a kiszerelt boxokat, így mára összegyűlt belőlük egy ládára való elrettentő mennyiség.

 

Van köztük minden féle és fajta: házi tákolmány meg dizájnos, analóg és digitális, potméterrel vagy anélkül. Van közöttük sok teljesen egyforma is, csak annyi különbséget látni, hogy a forgalmazó saját weboldalának neve van felmatricázva. Nyilván nagy szakértelem szükséges egy ilyen matrica felragasztásához..

 

Chiptuning a motor tartósságának figyelembevételével

Az MMC Autochip –nél a chiptuning program elkészítésekor elsődleges szempont a motor tartóssága. Minden motorfunkcióhoz tartozó paraméteren a biztonságos határon belül módosítunk, ami hosszú távon sem káros a motorra, turbóra, váltóra, erőátvitelre. Ezeken a kereteken belül hozzuk ki a motorból a gyári tartalékokat. Ez nem azt jelenti, hogy ettől kezdve minden alkatrész örök életű lesz, de a motor megfelelő használat és szervizelés mellett ugyanannyit el fog menni hibamentesen, mint a gyári programmal. Minden autóra egyedi chiptuning programot írunk az autó saját gyári szoftverének módosításával, figyelembe véve ügyfelünk kéréseit és a motor állapotát.

A bejegyzés trackback címe:

https://chiptuningkeresomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr6916222042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása