chiptuning és keresőmarketing

Chiptuning és keresőmarketing videók

Chiptuning és keresőmarketing videók

Ingyenes keresőmarketing eszközök

2021. július 05. - Chiptuning Blogok

Ingyenes keresőmarketing eszközök



A keresőmarketing stratégiánkhoz és weblapjaink keresőkre optimalizálásához szükségünk lehet olyan adatokra, mint például egy oldal PageRankje, egy adott oldalon előforuló szavak gyakorisága, az oldalunkra mutató külső linkek száma, és még sorolhatnánk. Ha ezeket a vizsgálatokat manuálisan kéne elvégeznünk, az rengeteg időt venne el. Szerencsére egyre több olyan ingyenes szolgáltatás létezik, melyek ebben nyújtanak segítséget.

Ezek a szolgáltatások angol nyelvűek, de akik nem értenek angolul, azok számára is könnyen kikövetkeztethető, hogy hogyan működnek, hiszen a legtöbb helyen csak az oldal címét kell beírni egy űrlapmezőbe, illetve kulcsszavakat (keywords) kell megadni, attól függően, hogy milyen eszközt használunk.

1.) A weblapunknak a különböző keresőkben elért helyezését vizsgáló eszközök:

Google Ranking Tool
Kulcsszavakra vizsgálja az adott site helyezését a Google találati listán. A kereső különböző szervereire - így a magyarországira is - lehet keresni.
http://www.nichebot.com/ranking/

Yahoo Search Rankings Tool
Kulcsszavakra vizsgálja az adott domain / oldal helyezését a Yahoo találati listáján.
http://www.yahoosearchrankings.com/

MSN Ranking Tool
Kulcsszavakra vizsgálja az adott domain / oldal helyezését az MSN Search találati listáján.
http://www.devppl.com/msnbetarankings.php

2.) Weblap keresőkre optimalizálását segítő eszközök:

Search Engine Spiders
Megmutatja, hogy mit látnak az oldalból a kereső robotok: fő meta elemek, az oldalon lévő szöveg egy az egyben, leggyakrabban előforduló kulcsszavak, linkek, HTML kódolás.
http://www.searchwho.com/sw5-spider.html

Advanced Meta Tag Generator
Az általunk megadott kritériumok (oldal címe, kulcsszavak, nyelv, stb) alapján a META elemekről HTML kódot generál.
http://www.optimization-services.com/meta.asp?ID=4

3.) A weblap népszerűségét vizsgáló ingyenes eszközök:

Check Backlink URLs
Ez az eszköz kilistázza, hogy hány domainen található a weblapunkra mutató link. (Csak a domain főoldalát listázza ki, ha a link egy aloldalon szerepel, magának az aloldalnak címét nem mutatja meg, csak annak a domainnak a nevét, amin az aloldal el van helyezve.)
http://www.555webtemplates.com/backlinks-tool.asp

Link Popularity Checker
Megmutatja, hogy 6 kereső (Google, Yahoo, MSN Search, AlatVista, AlltheWeb, HotBot) adatbázisából hány weboldalon található a mi weblapunkra mutató link.
http://www.prsearch.net/inbx.php

PageRank Tool
Egy adott weblap PageRankjét mutatja meg, ami 0 és 10 közé eső érték lehet. A PageRank mutatót a Google használja. Minél magasabb a szám, annál értékesebb az oldal a kereső (Google) számára.
http://www.pageranktool.net/

Megjegyzés: egy oldal PageRankjének a megállapításához ma már a Firefox böngészője is alkalmas, ha letöltjük hozzá a Google eszköztárat (Google Toolbar).

A bejegyzés trackback címe:

https://chiptuningkeresomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr2116613348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása